jueves, 23 de septiembre de 2010

Racisme sense pal•liatius


Fa poc de temps el president de França Sarkozy va expulsar del seu país als Romanesos, según la Unió Europea hi ha un dret de residència dels ciutadans comunitaris a qualsevol estat de la Unió, aquestos drets haurien de ser inalterables i tots els països de la Unió haurien de complir-ho. L’objectiu de Sarkozy era acabar amb la delinqüència al seu país, però aquest argument no és suficient per justificar les deportacions de Romanesos de qualsevol edat ja siguen nens, adults o ancians, també pot haver-hi delinqüents Francesos, Espanyols o Anglesos… que resideixen a França.

Aquesta mesura d’expulsions i deportacions de gent d’un sol país em sembla excessiva i dura, una clara mostra que vivim en una societat hipòcrita e intolerable en la qual critiquem als primers que se’ns passen per devant, tirant-los les culpes i fins i tot tirant-los del país.

És inevitable que no em vinga al cap la dictadura feixista amb tot el que això comporta, sofriment, dolor, tristessa… de milers de famílies jueves de tot el mon. És veritat que no estem en la mateixa situación i tant de bo que no tornem a ella, però en alguns aspectes, la mesura presa per “l’excel·lent” president Francès s’assembla bastant a l’època de dolor sofrida.

La comissió de la Unió Europea ha d’imposar una sanció al president Francès i als seus consellers per violar, un dels drets de la Unió Europea esmentat anteriormente. Cal deixar d’alimentar el racisme i la xenofòbia que està envaint Europa, en cas contrari el futur que ens augura no és molt esperançador.


No hay comentarios:

Publicar un comentario